„Montare de sisteme de tavane din panouri de aluminiu și oțel galvanizat”

Sistemul de tavan tip Siding este o structură formată din panouri de tip lamella, lățime utilă de la 150 mm pina la 210 mm, conectate într-un „lacat”. Lungimea maximă a lamelei este de 8,0 metri, recomandat 4,0-5,0m. În afara de tavanele suspendate și placarea fațadelor la clădiri panouri respective pot fi folosite în fabricarea structurilor de publicitate și de perete pentru forme arhitecturale mici. La instalarea panourilor nu este strict necesar aplicarea sistemelor speciale de fixare de tip „pieptene”. Lamelele sunt realizate aluminiu sau din oțel din bandă zincata cu grosimea pina la 0,7 mm, cu diferite tipuri de acoperiri decorative aplicate in conditii de fabrică. Panourile au o excelenta rezistenta la factorii atmosferici si o buna durabilitate a stratului decorativ. Panouri sunt rezistente la temperature reduse, rezistent la apa, non electrizabile, non inflamabile și inofensive pentru sănătate.

Actualul system de panouri ne permite urmatoarele prioritati:

- structura rigida a constructiei tavanului suspendat sau la fațadă . Lamelele sunt fixate, prin „blocare” a lamelei anterioare si formează o legătură rigidă, care poate fi in caz de necessitate, dezasamblată și asamblate fără a deteriora suprafața exterioară a panourilor.

- capacitatea de a rezista la diferite fluctuații de temperatură (lamelele pot fi utilizate într-un interval de temperatură de la + 50C ° pina la -65S °). Formă lamelei și construcția cadrului au spații libere și cute necesare, care pot compensa deformarea care apare în timpul instalării și funcționării.

Cadrul (carcasa) metalica pentru montarea panourilor pot fi realizate în mai multe variante în funcție de necesitatile clientului.

Opţiunea №1 – cadru  metallic pentru fixarea panourilor este format dintr-un sistem de profile metalice portante, care sunt atașate la planul structurii cu dibluri pe suporturile de montare cu pasul nu mai mare de 700 mm.

Ca profil purtător poate fi recomandat teava profilata cu dimensiunea 30x30x1,5mm sau un alt profil, cu o grosime a peretelui de cel puțin 1,5 mm. Profile de sprijin pot fi fixate pe structura constructiei și pe console, iar consolele în funcție de materialul  structurii, poate fi atașat cu cuie de ancorare sau cu șuruburi p/u metal, daca pentru baza constructiei este utilizat profil metalic.

Opţiunea №2 – cadru pentru fixarea panourilor de tavan consta  dintr-un sistem de profile din oțel portante, care sunt atașate la structura metalica prin sudare sau pe îmbinări  cu bolțuri de fixare, cu pas nu mai mare de 700 mm în lățime a cadrului. Ca profil portant din oțel poate fi recomandata teava profilata cu dimensiunile 30x30x1,5mm. Alinierea verticală ghiduri fata de orizont este realizata prin intermediul la umerașe verticale, din armaturi netede, care după aliniere sunt întărite rigid la profilul țevii cu sudură electrică. La rindul sau lamelelek sunt atașate la profilul purtător cu șuruburi autofiletante, iar spațiul de montare se închide cu următorul panou. Atunci când lamelele montate in astfel modl, ajung la marginea coronamentului, locurile lor de interfațare  este închid cu profil echilateral sau echilateral unghiular, iar imbinarea laterala se  închide cu profil în formă”T”

Opţiunea №3 – cadru pentru fixarea lamelelor este format dintr-un system de grinzi de lemn secțiune transversală de cel puțin 50×50 mm. Grinzile sunt realizate din lemn de conifere, cu un conținut de umiditate nu mai mult de 10%. Înainte de a le monta, grinzile trebuie să fie supuse unui profund tratament antiseptic. Alinierea suprafeței grinzilor de susținere se realizează prin sistemul garnituri de reglare  sau instalare bretele suplimentare. Fixarea grinzilor de sprijin la baza constructiei metalice se realizează prin șuruburi și șuruburi autofiletante. Aceasta metoda este justificata, în principal, în spațiile de instalare mici.

Elemente de asamblare:

După cum sa menționat mai sus, lamelele sunt de lungimea 3 până la 8 metri, in dimensiunile SDC, de obicei, sunt montate în mai multe rânduri – unul după altul. Îmbinări care sunt astfel formate pe tavan, sunt realizate cu un profil special de dimensiuni 35 * 40 mm. Ca si profilul în formă de T, este suspendat de baza cu piciorul T se aranjaza între două lamele de împerechere și capacul inferior închide îmbinarea, care e vizibilă ca o bandă de 35 mm lățime.
Perimetrul este realizat cu ajutorul profilului unghiular de formă L, echilateral, de 25 mm sau în formă de U cu dimensiunea la latura de jos de 25 mm, de sus 15 mm și 20 mm în lățime unde se introduce grebla. În spații deschise, cu vânt puternic, pentru a evita ridicarea lemelelor se prefera de a utiliza un profil în formă de U în jurul perimetrului de ridicare.