„Rezervoare pentru benzinării (SDC)”

Rezervoarele subterane de stocare a produselor petroliere – reprezintă tancuri cilindrice orizontale de oțel, care sunt utilizate pentru a stoca diferite tipuri de combustibil și apă.  Locația subterană a acestor rezervoare este principala lor caracteristică: un astfel de rezervoar pentru SDC se adâncește în sol, permițându-vă să utilizați spațiul în cel mai eficient mod, în același timp, oferind o fiabilitate sporită de stocare a materialelor explozive.

Toate rezervoarele pentru SDC pot fi împărțite în funcție de parametri, cum ar fi:

  • forma și tipul de construcție;
  • localizarea în raport cu solul;
  • tipul combustibilului stocat;
  • materialul care servește drept bază pentru proiectare.

În cele mai multe cazuri rezervoarele de stocare a combustibilului sunt de formă cilindrică, cu fund conic sau plat. În același timp rezervoarul poate fi amplasat pe pământ cu ajutorul picioarelor de sprijin, sub pământ, sau pe jumătate sub pământ. De regulă, rezervoarele subterane sunt echipate cu doi pereți, între care se  umple cu lichid sau gaz. Totodată, construcția poate include mai multe compartimente pentru a stoca diferite tipuri de combustibil, care pot fi depuse spre exterior în același timp.

Cum se alege un rezervor?

În primul rând, este important  de a determina sarcina, cum va fi amplasat rezervoarul pe teritoriul stației SDC, după care trebuie să se calculeze dimensiunea compartimentelor, adâncimea de plantare a rezervoarului (în cazul în care acesta va fi amplasat sub pământ). Mai departe urmează să se identifice designul propriu-zis, care depinde de necesitățile individuale ale clientului. De regulă, rezervoarul pentru benzinării  include un set standard: conducte, guri de vizitare, prize de aer, cleme, balamale. Dacă se dorește, containerul poate fi echipat cu dotări și componente suplimentare, dispozitive de control a stării structurii și combustibilului stocat. Indiferent de setul de caracteristici, toate rezervoarele sunt proiectate pe termen lung, pentru a lucra eficient în diferite medii. Fiecare design sau model este considerat sigur din punct de vedere ecologic, deoarece nu este permisă revărsarea de combustibil, mulțumită senzorilor speciali  de monitorizare a nivelul conținutului, precum și datorită protecției împotriva mediului agresiv.

Montarea rezervoarelor orizontale

SC „ALBECAR PRIM” SRL asigură livrarea și instalarea rezervoarelor orizontale cu un singur perete sau cu perete dublu din oțel, pentru utilizare la benzinării și în alte domenii ale industriei, cu scopul de stocare, descărcare, înscărcare a lichidelor cu mediu agresiv și non-agresiv. Ca regulă, la confecționarea rezervoarelor este utilizat oțel cu grosimea nu mai puțin de 4mm. Caracteristica de design permite de a le transporta, și, de asemenea, pentru a le instala fără probleme. Echipamentul standard al rezervoarului include o trapă-600 sau trapa-800, o acoperire exterioară de anti-coroziune din vopsea poliuretan din două componente   tip Endopren, conducta de admisie a combustibilului, conducta de evacuare a combustibilului, suport, linie de control și linie de respirație. Opțional rezervoarul poate fi echipat cu țevi, racorduri, platformă de servicii și trap tehnologic.

 Noi vom construi și instala rezervorul sub proiectul dumneavoastră!

Rezervorul tipic din oțel corespunde pe deplin cerințelor și necesităților clientului, ținând cont de condițiile climatice ale depozitării lichidelor. În același timp, fiecare caz în parte, necesită o abordare individuală, ceea ce presupune respectarea tuturor cerințelor de reglementare. Acesta este motivul, pentru care mai întâi trebuie să se elaboreze un desen de asamblare cu toate calculele necesare, după care este posibil de a-l transpune în realitate. Rezervoarele orizontale din oțel sunt foarte populare, deoarece acestea pot fi instalate atât deasupra solului precum și de tip instalare- subteran. La instalarea unui rezervor subteran se ține cont de parametrii solului, nivelul apelor subterane etc.

Rezervoarele orizontale supraterane din oțel, se stabilesc ferm pe baza de beton, iar rezervoarele subterane pot fi îngropate în pământ până la 1000 mm(de la suprafața solului până la partea de sus a carcasei rezervorului), dar nu mai puțin de 700mm .

Pentru a asigura păstrarea în siguranță a substanțelor, spațiul între pereții exteriori și interiori se completează cu gaze sau lichide cu densitate mult mai joasă, decât a substanțelor stocate. Spațiul absolut ermetic între pereți, permite configurarea oricăror detectoare de scurgeri. Supapa respiratoare previne formarea plutei de aer, iar controlul etanșeității rezervoarelor cu pereți dubli pentru produse petroliere, se realizează prin monitorizarea continuă a stării gazului sau lichidului, care este situat între pereții rezervorului. Acest design asigură un nivel ridicat de protecție a mediului impotriva incendiului și exploziei. Monitorizarea spațiului de securitate dintre pereții unui rezervor din oțel, pentru produse petroliere, face posibilă o identificarea rapidă a deteriorării și previne la timp o posibilă situație de urgență.

Rezervorul cu perete dublu, care se instalează sub sol, satisface cele mai înalte standarde de eficiență economică. În comparație cu alte materiale și sisteme de stocare, prețul este competitiv, chiar și luând în considerare cheltuielele pentru pereții dublu și sisitema de monitorizare a densității.
Echipamentele moderne și materialele testate, permit de a realiza produse, care satisfac cele mai înalte standarde Europene de calitate. Achiziționarea și montarea rezervoarelor pentru depozitarea carburanților de la compania „Albecar Prim” S. R. L. în Moldova- înseamnă garanția, că veți primi echipamente fiabile și de calitate cu termenul de exploatare mai mult de 25 de ani.